Home > Familiebedrijf profiel

Bakker Ammerlaan

Meer dan 120 jaar ‘de bakker in de buurt’

De geur van vers brood en de liefde voor het bakkersvak wordt al meer dan 120 jaar binnen onze familie van generatie tot generatie doorgegeven. Inmiddels staat de 5e generatie van de familie Ammerlaan aan het roer. Grote waarde hechten wij aan het ambacht bakker, maar we verliezen hierbij de toekomst niet uit het oog. Dit levert een mooie, verrassende, smakelijke mix van brood- en banketproducten op. Voor elk moment een passend brood- of banketproduct. Met zorg gemaakt door bakkers in eigen bakkerij.

Onze ‘roots’

De eerste bakker, Leonardus Ammerlaan, begon in 1896 een bakkerij met een kleine winkel aan de Bleiswijkse Dorpsstraat. In deze bakkerij hebben wij 106 jaar met veel liefde onze producten gemaakt. In 2002 is de bakkerij verhuisd naar een nieuw pand op het bedrijventerrein van Bleiswijk. Vanuit deze bakkerij worden 29 eigen winkels van brood en banket voorzien. Deze winkels liggen binnen een straal van ongeveer 25 kilometer rond het bedrijf.

Ze bevinden zich in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Delft, Hazerswoude, Nieuwerkerk a/d IJssel, Nootdorp, Pijnacker, Rotterdam, Schiedam, Waddinxveen, Zevenhuizen en Zoetermeer.

Hygiëne en veiligheid

Het succes van Bakker Ammerlaan is mede te danken aan de inzet van 260 professionele medewerkers. Daarnaast staan kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel.

Het bedrijf voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in de hygiëne- en voedselveiligheidscode voor de brood- en banketbakkerij. Bakker Ammerlaan is dan ook HACCP gecertificeerd en kan voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Hierdoor kunnen we op elk moment de hoogste kwaliteit en hygiëne garanderen. De Consumentenbond bevestigde dit door ons volkorenbrood uit te roepen als 'beste keus'. Volgens het testpanel een perfect Nederlands volkorenbrood. Uiteraard zijn we hier trots op maar we blijven ons verbeteren om onze klanten alleen het beste van het beste voor te schotelen.

De foto's

Op de foto links zien we de bakkerij en ervoor het oude woonhuis met een kleine winkel. Naast de oude bakkerij met de hoge schoorsteen, staat het gebouw van de toenmalige openbare lagere school. In 1934 werd een nieuw pand gebouwd voor de winkel en het woonhuis. Op de foto in het midden staat de bakker (Jaap Ammerlaan) met de mandenfiets. De foto rechts is van het huidige logo van Bakker Ammerlaan, dat in 1995 in gebruik genomen is.

© 2018 Bakker Ammerlaan | privacy | disclaimer | MeoModo DWS
Bakker Ammerlaan op FacebookBakker Ammerlaan op TwitterOnline bestellen bij Bakker Ammerlaan